Afbeelding
Jan van Kleef

Klaas Beens vermaakt De Schans met rijke muziekhistorie

Algemeen

ZWARTSLUIS - Met zang, gitaar en mondharmonica wist Klaas Beens donderdagavond het publiek in De Schans te vermaken met muziek uit de 60'er en 70'er jaren van de vorige eeuw.

De oud-gitarist van de roemruchte bands Freddy & Firestones en The Mops uit Zwartsluis en Genemuiden laat zich nog steeds inspireren met muziek en songs die velen bekend in de oren klinken. Beens vertelde enkele anekdotes uit de boeiende muziekhistorie en zong een eigen bandlied van The Firestones. Uit die muziekperiode stonden verder enkele nummers van The Beatles en Buddy Holly op het programma.

Beens opende met het bekende nummer ‘Take Me Home, Country Roads’ van John Denver. Bekende nummers waren verder ‘Hello Mary Lou’ van Ricky Nelson en ‘It’s now or never’ van Elvis Presley. "De jarenlange ervaring van Klaas Beens, het enthousiasme en zijn liefde voor muziek maken elk optreden als troubadour tot een bijzondere ervaring", aldus de organisatie. "De volle zaal in het woonzorgcentrum genoot zichtbaar van het optreden. Op hun verzoek werd de ‘Nozem en de zon’ gezongen, wat door deelname vanuit de zaal voor hilariteit zorgde."

Namens het stichtingsbestuur sprak voorzitter Barend Vinke het welkomstwoord. Enkele ‘toegiften’ zorgden ervoor dat de bewoners wat later naar hun kamers gingen. Roel Huls bedankte rond 21.30 uur Beens voor zijn mooie optreden, een ‘topavond’, vergezeld met een warm applaus van de aanwezigen.