Bas Wilberink

Infoavond in gemeentehuis over pleegzorg

Algemeen

HASSELT - Trias houdt dinsdag 5 maart, samen met de gemeente Zwartewaterland, een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg. Deze vindt plaats in het gemeentehuis (Telvorenstraat 2) in Hasselt.

"Ook in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis zijn er kinderen en jongeren die soms tijdelijk en soms voor langere tijd niet thuis kunnen wonen", aldus de organisatie. "Als er geen opvangmogelijkheden in de buurt zijn, betekent dit dat een kind verder weg geplaatst wordt in een vreemde omgeving en naar een andere school moet."

Tijdens de informatieavond vertellen ervaren pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die Trias aan pleegouders biedt. Eric Lieben van Trias Pleegzorg: “Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis) werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”

Aanvang van de avond is om 19.30 uur. Aanmelden kan via voorpleegouders@trias-groep.nl