Kansen voor werkzoekenden in Overijssel door start horecaseizoen
Kansen voor werkzoekenden in Overijssel door start horecaseizoen brugmedia.nl

Kansen voor werkzoekenden in Overijssel door start horecaseizoen

Algemeen

REGIO - In de drie regio’s van Overijssel en Gelderland-Noord daalt het aantal WW-uitkeringen in maart. Deze afname doet zich zowel op maandbasis als op jaarbasis voor. In het voorjaar gaat het horecaseizoen van start. "Dit biedt kansen voor werkzoekenden", aldus het UWV.

Eind maart verstrekte UWV 7.615 WW-uitkeringen in de Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 2,3 procent (-181 uitkeringen). Dat is vrijwel gelijk aan de landelijke daling van 2,2 procent. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in de Regio Zwolle is 22,6 procent, oftewel 2.218 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-18,2 procent).

Horecaseizoen

In het voorjaar gaat het horecaseizoen van start. Dat is ook zichtbaar bij de ontwikkeling van het aantal WW-uitkeringen in Overijssel. Door minder werk in de wintermaanden neemt het aantal nieuwe WW-uitkeringen vanuit de horeca tijdelijk toe. In het voorjaar daalt het aantal mensen dat vanuit een horecabaan in de WW terecht komt.

"Er zijn veel kansen voor werkzoekenden in de horeca", laat het UWV weten. "Met name naar medewerker bediening horeca en (basis)koks is er veel vraag vergeleken met het aantal werkzoekenden. Voor werkzoekenden die interesse hebben in een baan in de horeca verzorgt UWV samen met partners verschillende trajecten en evenementen. Zo is er bijvoorbeeld op 30 april in samenwerking met Leren en Werken en Koninklijke Horeca Nederland een presentatie over financiële voordelen, (bij)scholingsmogelijkheden en oriëntatiebanen in de horeca voor een groep van horecaondernemers uit de Stedendriehoek en Noordwest-Veluwe. Op 21 mei is de Nationale Horecadag. Ter gelegenheid hiervan is er die dag een HorecaWerkmarkt op de Melkmarkt in Zwolle."