Afbeelding
Enrico Kolk

Zwartsluis eerste met nieuwe informatieborden

Algemeen

ZWARTSLUIS - Toeristen en inwoners van Zwartsluis worden vanaf nu beter geïnformeerd. Veel informatiebordjes zijn vervangen door een samenwerkingsverband van ANWB, gemeente en een werkgroep. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken.

Diverse informatieborden zijn voorzien van een NFC-tag. Mensen kunnen hun smartphone tegen het bord houden en krijgen dan meer informatie. Dat was ook het uitgangspunt van de werkgroep: zoveel mogelijk gedachten en ideeën oproepen met zo min mogelijk woorden.

Egbert Knoeff noemt de nieuwe borden het resultaat van een goede samenwerking. Hij roemt de ‘kleine gemeente’ Zwartewaterland, waar de lijnen kort zijn en het contact direct is. Dat beaamt wethouder Gerrit Knol: “Onze schaalgrootte is perfect.”

Knol spreekt namens het college waardering uit voor de betrokken mensen. Samen met kerncoördinator Tineke van de Wetering onthulde hij een bord over ‘Fortresse en de swarte sluys’. Dat bord, geplaatst bij de voetgangersbrug over de Grote Kolksluis, markeert het einde van de werkzaamheden aan de bordjes en het begin van een periode met nieuwe bordjes.

Ook in Hasselt en Genemuiden wordt gewerkt aan nieuwe informatieborden. Dat proces is nog gaande. Zwartsluis is de eerste kern waar het project afgerond is. De onthulling van het bord markeert dat punt.