Bas Wilberink

Bibliotheken in Zwartewaterland blijven gesloten tot en met 19 mei

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De bibliotheken in Zwartewaterland blijven gesloten tot en met 19 mei. "Natuurlijk blijven we onze klanten en bezoekers van dienst, al is dat op een andere wijze."

De Rijksoverheid heeft de maatregelen omtrent COVID-19 weer verlengd, daarom blijven de vestigingen in deze gemeente tot en met 19 mei gesloten. "Ook lenen we geen boeken of andere materialen uit. Dit ter voorkoming van het verspreiden van het virus via onze materialen, het niet noodzakelijk op straat zijn en voor de gezondheid van onze leden en medewerkers."

Wie lid is van de Bibliotheek kan gratis via www.onlinebibliotheek.nl e-books en luisterboeken lenen. "Heeft u al een account? Fijn! Dan kunt u gewoon online blijven lezen. Heeft u nog geen account? Ga dan naar de eerdergenoemde website en registreer u daar. U heeft de keuze uit ruim 28.000 e-books voor uw tablet, smartphone of e-reader. Daarnaast zijn er 4.000 luisterboeken beschikbaar om te downloaden."

Wie meer informatie of hulp wil, kan kijken op www.onlinebibliotheek.nl of gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Op elke doordeweekse dag van 10.00 tot 12.00 uur is Bibliotheek Kop van Overijssel bereikbaar via (0522) 46 20 44. Een medewerker zit dan klaar om vragen te beantwoorden. Niet alleen de vragen over de Online Bibliotheek, maar ook voor vragen over de andere dienstverlening.

ThuisBieb-app

De ThuisBieb is 'een cadeautje' van de Bibliotheek aan leden en niet-leden en bevat honderd titels voor jeugd en volwassenen, zoals 'Dolfje Weerwolfje 14 – Een miniheks in het weerwolvenbos' (Paul van Loon), 'Broederband deel 1 – de Outsiders' (John Flanagan), 'Eus' (Özcan Akyol), 'Rinkeldekink' (Martine Bijl) en 'Mij zie je niet' (Loes den Hollander). De app is tot en met 1 juni beschikbaar. De Thuisbieb-app is gratis te downloaden in de Google Play Store en de Appstore.

"Wilt u gebruiken maken van ThuisBieb? Download deze dan. Als u in het verleden al gebruik heeft gemaakt van de VakantieBieb, dan is nogmaals registreren niet nodig. Inloggen kan dan direct met het e-mailadres dat eerder gebruikt is. Wel dienen de gebruiksvoorwaarden geaccepteerd te worden en moet de postcode ingevuld worden. Heeft u nog niet eerder gebruik gemaakt van de VakantieBieb? Dan kunt u zich registreren in ThuisBieb met uw e-mailadres. Belangrijk is dat er een (Nederlandse) postcode wordt ingevuld en dat u akkoord gaat met de voorwaarden. Er wordt vervolgens een activatiemail verstuurd."

Verder zijn er online volop hoorcolleges, e-books over geschiedenis en filosofie of online-taalcursussen. "Neem eens een kijkje bij de Online Bibliotheek om te zien wat bij u past. Ben je door je eigen prentenboeken heen? Op onze website vind je elke week twee nieuwe prentenboeken in de Digitale Voorleestas. Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek."

Nieuwsbrief

Ook via de nieuwsbrief blijven geïnteresseerden op de hoogte van de biebactiviteiten. "Ontvangt u deze nog niet? Meldt u dan aan via onze website. Op onze website www.bibliotheekzwartewaterland.nl vindt u meer informatie over onder meer onze dienstverlening en de jeugdbibliotheek."