Afbeelding
Bas Wilberink

Politie neemt zwaar vuurwerk in beslag en houdt verdachte aan

Algemeen


ZWARTEWATERLAND - De politie heeft op een adres in Zwartewaterland 1000 nitraten en 150 cobra’s aangetroffen en in beslag genomen. Ook is er een verdachte aangehouden.

“Al langere tijd krijgen wij meldingen van overlast van vuurwerk. Vaak zijn dit de hardere knallen die afkomstig van zwaar/ illegaal vuurwerk”, schrijft de politie op Facebook. Afgelopen maandagavond troffen agenten al een melkbusschutter aan in Genemuiden die aan het schieten was. “Het schieten met carbid in een melkbus is niet toegestaan. Daarom werd deze in beslaggenomen en kreeg de schutter een proces-verbaal”, aldus de politie.

Op hetzelfde moment waren er knallen van zwaar vuurwerk te horen. De politie heeft bij de persoon die dit afstak uitlevering gevorderd van het vuurwerk dat hij nog had. Dat bleken 33 nitraten te zijn, die allemaal in beslag genomen zijn. Een proces-verbaal volgt nog. 

Na verder onderzoek kwamen de politie achter een adres elders in Zwartewaterland waar mogelijk zwaar (illegaal) vuurwerk bewaard en verhandeld zou worden. Agenten zijn naar dit adres gegaan en hebben de uitlevering van het vuurwerk gevorderd. In totaal werden er 1000 nitraten en 150 cobra’s aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werd een balletjespistool aangetroffen, dat is ook in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en is hierover gehoord.