OK Genemuiden opent teststraat
OK Genemuiden opent teststraat Foto: OK Genemuiden

Coronatestlocatie van OK Vitaal nu open voor heel Zwartewaterland

Algemeen

GENEMUIDEN - De coronatestlocatie van OK Vitaal, in het leven geroepen door Ondernemerskring Genemuiden (OKG), gaat open voor alle Zwartewaterlanders. De testlocatie werd vorige week geopend voor leden van de OKG.

Aangesloten bedrijven (leden) kunnen hun personeel daar een sneltest laten afnemen. “We hebben de afgelopen week geëvalueerd en we kunnen opschalen. Die opschaling willen we beschikbaar stellen aan heel Zwartewaterland”, vertelt voorzitter Berthran Selles van de OKG.

OKG benadrukt dat het niet gaat om een teststraat. ‘’Er is binnen een wachtruimte en er zijn vier kamers waar testen kunnen worden afgenomen.” De kring noemt de testen ‘grondig en betrouwbaar’. “Het is grondig, want we doen niet alleen een slijmtest maar ook een bloedtest.”

Het was al mogelijk om bij de coronatestlocatie niet alleen werknemers, maar bijvoorbeeld ook familieleden aan te melden voor een test. De OK Genemuiden moedigt dit aan en roept haar leden op om creatief te zijn en het initiatief te nemen om de gemeenschap te helpen. Zo kunnen OK-leden een vereniging of instantie die ze graag voorthelpen nu ook laten testen via hun eigen bedrijf.

Doel van de testlocatie is dat er geen mensen op de werkvloer aanwezig zijn die andere mensen kunnen besmetten. “Als ondernemers staan we voor de gemeenschap”, zegt de OKG. “We helpen hiermee heel Zwartewaterland. Zo proberen we nog meer saamhorigheid in Zwartewaterland te creëren. Wat wij als OK Vitaal doen is zorgen voor kwaliteit en capaciteit”, zegt Selles. “Verenigingen kunnen OK-leden benaderen en via hen aanmelden voor een test. Elke vereniging heeft vast wel een lijntje in het bedrijfsleven.”

Ook bedrijven, middenstand en instanties kunnen op www.okgenemuiden.nl op zoek gaan naar een lid om mee samen te werken. De bedrijvenkringen in Hasselt en Zwartsluis zijn ook uitgenodigd om deel te nemen aan OK Vitaal. “Als ook zij samenwerken met de gemeenschap, helpen we als ondernemend Zwartewaterland de gehele gemeente.” De bedrijvenkringen in Hasselt en Zwartsluis hebben inmiddels enthousiast gereageerd op de uitnodiging en doen beide mee.
Werkgevers die lid zijn van een bedrijvenkring verzorgen zelf het aanmelden via het online platform en regelen zelf de financiële afhandeling met niet-leden via hun eigen bedrijf.

De testlocatie is gevestigd aan de Sasdijk. Om de testlocatie te realiseren ging de OK Genemuiden een samenwerking aan met een professioneel Cardiovascular Service Centre dat Nederlands gecertificeerde testen en het systeem van registeren van de testuitslagen levert. “Hierdoor zijn wij zeker dat de testen en uitslagen op een betrouwbare manier worden afgenomen.”

De uitslag van de test is binnen 20 minuten bekend. “We doen het met elkaar”, is de collectiviteitsgedachte van de OK Genemuiden. Binnen twee weken is de testlocatie vanuit het niets gerealiseerd geheel conform beleid van het RIVM en de GGD. Er zijn zo’n 30 medewerkers actief in de OK Vitaal testlocatie.