Het voormalige schoolgebouw
Het voormalige schoolgebouw Foto: Archief

College blij met uitkomst OBS Genne, BGZ: ‘hadden poespas moeten voorkomen’

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – “Ik denk dat dit een mooi resultaat is”, zegt wethouder Maarten Slingerland over de toekomstige bestemming van het voormalige gebouw van OBS Genne. Contractueel is vastgelegd dat daarin een bed en breakfast wordt aangelegd.

Er komen twee wooneenheden in de voormalige school. De huidige gunning is tot stand gekomen omdat de koper de hoogste bieding én een plan voor een bed en breakfast had. “Voor het onderdeel bed en breakfast konden de hoogste scores gehaald worden”, legt wethouder Slingerland uit.

Volgens raadslid Kira Fijn van BGZ had de gemeente dat beter vooraf kunnen zeggen. “Er waren mensen met mooie dromen voor een maatschappelijke invulling. We hadden er beter aan gedaan om al die poespas te voorkomen. Als we gewoon aan voorkant hadden gezegd ‘een bed en breakfast maakt de hoogste kans in combinatie met hoogste bieding’, dan hadden we niet zoveel mensen teleurgesteld.”

Slingerland vindt dat het geen poespas geweest is. “Inderdaad, heel veel mensen hebben mooie plannen gemaakt. Maar als je meedoet aan een prijsvraag, weet je dat er maar eentje had kunnen winnen.”