Afbeelding
Foto: Bianca van den Berg

Margreet Bosma is lijstduwer voor de Tweede Kamer

Algemeen

ZWARTSLUIS - Margreet Bosma, CDA-fractievoorzitter in de gemeenteraad, staat op de lijst voor de Tweede Kamer. Dat meldt het CDA donderdag. Bosma is trots, meldt ze op Twitter. “Op naar een mooie campagne en een goede uitslag voor het CDA.”

De partij heeft de mogelijkheid om na de landelijke kandidaten, een aantal regionale kandidaten te plaatsen. Bosma komt op het onderdeel van de lijst dat in elke kieskring een andere opvulling heeft. In pakweg Amsterdam kunnen mensen dus niet op haar stemmen. Volgens de partij is dat ook niet de bedoeling.

“Deze lijstduwers versterken de regionale herkenbaarheid of kiezersgroep van de lijst en zijn overtuigend in het uitdragen van het CDA-gedachtengoed. Zij zullen actief deelnemen aan de verkiezingsperiode in Overijssel maar hebben (vooralsnog) zelf geen ambities om zitting te nemen in de Kamer”, aldus het CDA.

De Overijsselse lijst wordt definitief tijdens de algemene vergadering van CDA Overijssel op 17 november. De landelijke lijst wordt op 13 december tijdens het CDA-congres vastgesteld. Meer informatie over Bosma is te vinden op de website: https://www.cda.nl/overijssel/onze-mensen/margreet-bosma