Afbeelding
Foto: Denny Müller via Unsplash

Deelnemerpercentage glasvezel kruipt omhoog

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Het percentage van de bevolking dat zich ingeschreven heeft voor een glasvezelaansluiting, kruipt omhoog. De percentages schommelen nu allemaal rond de 25 procent.

In Hasselt heeft zich inmiddels een kwart van de inwoners ingeschreven. In Genemuiden ligt dat net iets hoger, daar heeft 26 procent ingetekend voor glasvezel. Zwartsluis kent op dit moment het laagste aantal inschrijvers: 23 procent. Als voor 2 december 35 procent van de bevolking zich heeft ingeschreven, start de aanleg van glasvezel.

Ter voorbereiding is aannemer BAM Infra Telecom gestart met woningschouw in Zwartsluis. “Dit betekent dat de aannemer in de komende weken bij de inwoners die een abonnement hebben afgesloten langsgaat om te kijken waar de aansluiting in huis komt”, laat Deltafiber weten. Inwoners zijn hierover per brief geïnformeerd. 

“Wij hebben er alle vertrouwen in dat de glasvezelcampagne succesvol wordt afgerond op woensdag 2 december en zijn daarom achter de schermen al gestart met de eerste werkzaamheden ter voorbereiding op de aanleg van het netwerk”, aldus Deltafiber.

Enrico Kolk