Stenendijk Hasselt.
Stenendijk Hasselt. Foto: Freddy Schinkel

In december over de Stenendijk fietsen zit er even niet in

Algemeen

HASSELT – Verkeersregelaars moeten in de maand december het verkeer op de Stenendijk in goede banen leiden. De dijk is tussen maandag 7 en donderdag 24 december afgesloten; fietsers moeten tijdelijk een andere route volgen.

De woningen langs de dijk blijven wel bereikbaar, schrijft het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) in een persbericht. Voordat de dijkversteviging in de zomer van 2022 daadwerkelijk kan starten, vinden diverse onderzoeken plaats. “Zo worden de aanwezige kabels en leidingen in de nabijheid van de dijk in beeld gebracht en de bodemopbouw en mogelijke archeologische waarden onderzocht”, legt het waterschap uit. 

De dijk is ‘kwetsbaar’, volgens een woordvoerder. “Die moet worden versterkt. In het afgelopen jaar zocht het waterschap naar de beste oplossing om de dijk te versterken. Daarbij viel de keuze op het plaatsen van een damwand in de dijk. Deze oplossing heeft de minste impact op de omgeving. Ook blijven hierdoor de monumentale stenen muur en de aanwezige natuurwaarden behouden.”

Enrico Kolk