Afbeelding

OV-fiets in Genemuiden lijkt serieuze optie

Algemeen

GENEMUIDEN – Met de OV-fiets door Genemuiden? De gemeente denkt daarover na, blijkt uit de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) voor de uitbreiding van Zevenhont.

De gemeente wil dat het industrieterrein beter bereikbaar wordt via het openbaar vervoer. Een van de ideeën daarvoor is het plaatsen van kluisjes met OV-fietsen bij een bushalte. Daarmee zou de looptijd, die vrij lang is, korter kunnen worden.

“De huidige loopverbinding tussen de bushalte en Zevenhont-Oost is indirect, en duurt daardoor een kleine 20 minuten”, is te lezen in de notitie. Wellicht kan er in de toekomst, als bestaande bedrijven gaan verhuizen, ruimte gemaakt worden voor een nieuwe en directe looproute tussen de bedrijven. Daar is nu geen ruimte voor, OV-fietsen zouden daarom een uitkomst kunnen bieden.

Met de geplande uitbreiding van Vebe, Zevenhont-Zuid, wordt er een nieuwe rotonde aangelegd op de Nieuwe weg. Mogelijk kan daarbij een bushalte aangelegd worden. “In overleg met het vervoersbedrijf en de provincie als concessieverlener moet gekeken worden of er in de dienstregeling ruimte voor is om de bus hier extra te laten stoppen (want dat kost tijd).”