Afbeelding
Stockfoto

Bestaande huizen kunnen ook gasloos worden

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – Hoe kan een bestaand huis gasloos worden gemaakt? Die vraag wil de gemeente beantwoorden in een webinar op 8 december, die begint om 20.00 uur.

Welke mogelijkheden zijn er en waar moet je aan denken? Wat zijn de mogelijkheden van de warmtepomp?”, schrijft de gemeente. “Dat ziet en hoort u in slechts 1 uur tijdens het webinar ‘Hoe verwarm ik mijn huis zonder aardgas?’.”

Nieuwbouwwoningen worden al massaal gasloos gebouwd. De gaskraan in Groningen wordt in 2022 dichtgedraaid. “Uiterlijk 2050 willen we helemaal van het aardgas af. Maar hoe maak je je bestaande huis (bijna) gasloos? Doe mee op 8 december en verken de mogelijkheden voor uw eigen huis.”

Na afloop van deze webinar (en ook die over het verduurzamen van een huis) kunnen de deelnemers een gratis energiebespaartas ophalen bij de Multimate in Hasselt, bij Veld (voorheen Hubo) in Zwartsluis of bij Jan Buitink Interieurstudio in Genemuiden. Deze tas met energiebesparende producten en een kortingskaart heeft een waarde van 75 euro. 

Ook kunnen deelnemers gratis, telefonisch of via een videogesprek, energieadvies krijgen van een energieadviseur. “Vele woningeigenaren hebben hiervan al gebruik gemaakt, waardoor hun huis verder is verduurzaamd”, aldus de gemeente. Per adres kan één energiebespaartas worden aangevraagd. 

Aanmelden voor deelname aan de webinar kan op 8 december 2020 vanaf 20.00 uur via https://xement.webinargeek.com/verwarmenzonderaardgas-z-8-12.

Enrico Kolk