Bewoners genieten van de nieuwe plantenbakken
Bewoners genieten van de nieuwe plantenbakken Foto: Aangeleverd

Cliënt met beginnende dementie werkt mee aan nieuwe plantenbakken voor bezoeksters van de Hazelaar

Algemeen

HASSELT - Op het terras van de Hazelaar staan drie nieuwe plantenbakken. Een onverwacht cadeautje van een aantal ondernemers uit Hasselt en hulp van een cliënt met beginnende dementie. 

Sandra Scherpenkate van team Welzijn: “We wilden het terras al jaren opknappen, dat moest echt gezelliger. Ons budget was helaas ontoereikend. En kijk nu eens. De cliënten zijn zo enthousiast over het resultaat.”

De plantenbakken kosten al gauw honderden euro’s en dat is voor de Hazelaar een grote investering. Het eerste bedrijf, dat het stalen frame maakte, bood aan om dit kosteloos te doen. Vervolgens timmerde een bouwbedrijf voor niets het houtwerk eromheen. En de Welkoop doneerde het worteldoek. Vrijwilliger Jan Fransen vulde de bloembakken.

De werkers kregen ook hulp van een cliënt met beginnende dementie, die vroeger een eigen klusbedrijf had. De afgelopen weken kwam hij ‘s ochtends in zijn oude kleren aan. Gedurende de dag lakte hij het stalen frame, onder toeziend oog van de andere cliënten.

Die maakten op hun beurt al plannen over de inhoud (momenteel bloeit er heide) en het verzorgen van de planten. “Een heerlijke dagbesteding”, zegt Scherpenkate. Team Welzijn wil namens alle cliënten de gulle gevers bedanken. 

“Afzonderlijk lijken het mooie plantenbakken, maar in praktijk dragen ze bij aan een sfeervolle en prikkelende ontmoetingsplek voor mensen die deelnemen aan de dagbesteding”, zegt Scherpenkate. “We wensen Scheepsreparatie Zwartewater, Bouwbedrijf Knol en Welkoop goede kerstdagen en bedanken hen voor hun goedhartigheid.”

Enrico Kolk