De eerste generatie Bakker bij het pand in IJsselmuiden. Rechtsachter op de foto de eigenaren Jacob en Klaas.
De eerste generatie Bakker bij het pand in IJsselmuiden. Rechtsachter op de foto de eigenaren Jacob en Klaas. Foto: Cotap

Cotap lanceert quiz met mogelijkheid om vereniging te steunen

Algemeen

GENEMUIDEN - Het jubilerende Cotap, dat dit jaar 80 jaar bestaat, heeft een quiz over de geschiedenis van het bedrijf gemaakt. “Dit bijzondere jubileum willen we niet alleen met onze dealers vieren, maar ook met de inwoners van Genemuiden”, aldus het bedrijf.  

Deelnemers maken kans op een cadeaubon van 80 euro, maar kunnen ook één van zestien door Cotap gekozen verenigingen steunen. Die verenigingen bevinden zich allemaal in Genemuiden. “Aan het eind van de actieperiode gaan we een bedrag van maar liefst 8.000 euro verdelen over deze verenigingen, op basis van het aantal stemmen”, laat Cotap weten.

“In deze onzekere periode waarin ons leven beheerst wordt door het coronavirus vinden we het meer dan ooit belangrijk om elkaar te steunen. Daarom maak je met de jubileumquiz niet alleen kans op een cadeaubon van jouw favoriete lokale winkel of restaurant, maar steun je ook de lokale verenigingen.”

De quiz is te vinden op www.cotap-80jaargenemuiden.nl

Historie

Het bedrijf startte in 1940 met aan het hoofd Jacob en Klaas Bakker. “Cotap vestigde zich toen in IJsselmuiden en hield zich voornamelijk bezig met de productie van biezenmatten.” Halverwege de jaren vijftig verplaatst het bedrijf naar de Oosterbrugstraat in Genemuiden en breidt de productie uit met kokosmatten.

“Eind jaren zestig komt het kamerbreed tapijt op. De verkoop van kokos ondervindt daarmee stevige tegenwind. Cotap onderzoekt de mogelijkheden om een eigen productie van kamerbreed tapijt op te starten. Dit blijkt erg kostbaar te zijn waardoor de tweede generatie Bakker besluit om zich volledig op de distributie van tapijt te focussen.” Een succesvolle stap, die zorgt voor veel groei. “De eerste collectie tapijthangers worden getoond en er wordt een coupagebank aangeschaft”, schrijft het bedrijf in een persbericht. Inmiddels staat de derde generatie Bakker aan het roer en is de distributie uitgebreid met PVC-stroken, laminaat, parket, vinyl, karpetten, randafwerking en traprenovatie. Ook heeft het bedrijf inmiddels het eigen vervoer in handen.

Enrico Kolk