Afbeelding
Foto: Bibliotheek Zwartewaterland

Bibliotheek start nieuw concept: Verrassingstas

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – De bibliotheek heeft een nieuwe service in het leven geroepen: de Verrassingstas. “Omdat we merken dat sommigen het lastig vinden om te weten wat ze willen reserveren”, aldus Bibliotheek Zwartewaterland in een persbericht.

Het concept is simpel, volgens de bibliotheek. “Je stuurt een mail naar genemuiden@bibliotheekzwartewaterland.nl, hasselt@bibliotheekzwartewaterland.nl of zwartsluis@bibliotheekzwartewaterland.nl met de volgende informatie: je pasnummer en het genre wat je leuk vindt om te lezen, dus spannend, literatuur/psychologisch, romantisch, historisch of waargebeurd.”

Voor jeugdleden werkt het op bijna dezelfde wijze. “Als ouder (of het kind zelf natuurlijk) stuur je een mail naar het eerder genoemde mailadres, maar met de volgende informatie: het pasnummer van je kind, geslacht en leeftijd van je kind, interesses/hobby’s/leesvoorkeuren en of je kind zelf leest of wordt voorgelezen.”

De medewerkers stellen met die informatie een Verrassingstas samen met vijf boeken. Als de tas afgehaald kan worden, stuurt de bibiliotheek een bericht.

Wie vragen heeft over de Verrassingstas of over onze andere dienstverlening, kan mailen via de eerder genoemde mailadressen of gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Op elke doordeweekse dag van 10.00 tot 12.00 uur is Bibliotheek Zwartewaterland bereikbaar via 0522 – 46 20 44. Een medewerker zit dan klaar om alle vragen te beantwoorden.

Enrico Kolk