De tulpen in De Hazelaar.
De tulpen in De Hazelaar. Foto: Gerrit Slurink

De Zonnebloem verrast bewoners van De Hazelaar

Algemeen

HASSELT - De Zonnebloem afdeling Hasselt heeft besloten om alle bewoners van De Hazelaar, inclusief die van het verpleeghuis en die van de aanleunwoningen, ook diegenen die niet zijn aangesloten bij De Zonnebloem, een bos tulpen te bezorgen met een kaartje.

“Het is zo’n frustrerende tijd voor een vereniging die als doel heeft om de zestig aangesloten chronisch zieken en gehandicapten enig vertier te brengen”, aldus De Zonnebloem. “Groepsactiviteiten of uitstapjes kunnen niet worden georganiseerd.”

De vrijwilligersgroep die regelmatig deelnemers van De Zonnebloem bezoekt voor een gesprekje, een wandeling of een spelletje, ziet geen of nauwelijks mogelijkheden hiertoe. “Vooral ook omdat het hier om kwetsbare mensen gaat die vaak maximaal in de risicogroep vallen.”

De Zonnebloem zocht daarom naar een manier om toch te laten blijken dat zij met de mensen meeleven en hen aandacht wil geven. Daarom kregen de bewoners van de Hazelaar een bos tulpen met een kaartje.

De tekst van het kaartje:
Een bosje tulpen
Omdat je het huis niet uit mag/Omdat je alleen op je kamer zit/Omdat je weinig bezoek mag ontvangen/Omdat het zo stil om je heen is/Omdat je een mondkapje moet dragen/Omdat het lente wordt/Omdat wij je niet vergeten zijn/Omdat wij je missen.

De tulpen werden vanmiddag uitgedeeld in het verpleeghuis en de aanleunwoningen in Hasselt.