Alle leerkrachten van Kindcentrum Johannes Bogerman kregen een bloemetje.
Alle leerkrachten van Kindcentrum Johannes Bogerman kregen een bloemetje. Foto: Enrico Kolk

Tulpen voor leerkrachten bij de heropening van basisscholen

Algemeen

GENEMUIDEN - De basisscholen zijn, in veel gevallen met een dag vertraging, weer geopend. Op Kindcentrum Johannes Bogerman ging dat gisteren  gepaard met een bosje tulpen voor de leerkrachten.

Nota bene op de dag dat de scholen weer open mochten, hielden veel scholen de deuren dicht vanwege de weersomstandigheden. Voor de kinderen betekende dat maandag een dagje sneeuw- en ijsvrij.

“We hebben daar een wedstrijd voor bedacht”, vertelt directeur Marida de Leeuw. Alle kinderen kregen de opdracht om de mooiste sneeuwpop of iglo te maken. “En ik heb me daar een bak foto’s gekregen.”

Dinsdag was het eindelijk zover: de basisschoolleerlingen mochten weer naar school. “Heel veel kinderen hadden er zin in, sommige ook niet, maar dat snap ik wel”, lacht De Leeuw. “Zo vaak ligt er ook geen sneeuw.”

Voor de leerkrachten van Kindcentrum Johannes Bogerman stond er in hun lokaal een bosje tulpen te wachten. Dat werd hen aangeboden namens alle ouders. “De scholen gaven de kinderen ook weleens wat en nu dus een keer andersom”, aldus de ouders.

Op een bijgaand gedicht spreken de ouders (en kinderen) hun waardering uit voor de leerkrachten. “Juf/meester zijn is een superkracht.”