Afbeelding
Foto: Aangeleverd

CBS De Driemaster is een ‘hele trotse Rots & Water school’

Algemeen

HASSELT – Het Rots & Waterinstituut wil ontwerpen gaan gebruiken die CBS De Driemaster heeft gemaakt. De binnenkant van de school is voorzien van stickers en wandplaten, die visualiseren dat de school een Rots & Waterschool is.

“De scholen zouden 8 februari hun deuren weer openen voor de kinderen. Ware het niet dat de sneeuwval hier een stokje voor stak”, schrijft de school in een persbericht. “9 februari was het dan eindelijk zover. De kinderen mochten weer naar school Voor de kinderen van CBS De Driemaster stond bij de heropening van de school een verrassing te wachten.”

Dat waren de stickers en wandplaten. In juni 2019 is De Driemaster een officiële Rots & Waterschool geworden. “Dit houdt in dat alle leerlingen van de school acht Rots & Waterlessen per jaar krijgen”, legt de school uit. De lessen worden gegeven door twee leerkrachten die hiervoor gecertificeerd zijn en het hele team heeft een ééndaagse Rots & Watertraining gevolgd. De lessen hebben een fysieke invalshoek die afgewisseld worden met reflectie over het eigen gedrag.

Doel van het Rots & Waterprogramma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden. “Kinderen worden zich ervan bewust welke Rots en Waterkwaliteiten ze hebben en hoe ze deze in balans kunnen krijgen. Rotskwaliteiten staan onder andere voor; sterk in je schoenen staan, een goede focus hebben en je eigen weg gaan. Waterkwaliteiten staan onder andere voor; samenwerkenvriendschap, rekening houden met je omgeving.”

Om de speerpunten van de lessen nog meer in de school te integreren, is het nu ook zichtbaar gemaakt in het interieur. “Er zijn door leerkrachten in samenwerking met het bedrijf Cocon Marketing prachtige ontwerpen ontwikkeld om de kernwoorden van Rots & Water visueel te maken door het hele schoolgebouw heen”, schrijft De Driemaster.

Inmiddels heeft het Rots & Waterinstituut aangegeven gebruik te willen maken van deze ontwerpen. “Dit is een hele eer. De Driemaster is dan ook een hele trotse Rots & Water school.”

Enrico Kolk