Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Voedselbank blij met steun van gulle gevers

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De voedselbank is blij verrast door alle steun in de laatste tijd. “We zijn dankbaar voor de bijdragen van alle sponsors en donateurs in deze bijzondere periode. Het bestuur wil dan ook graag alle gulle gevers heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage.”

Mede door de coronamaatregelen heeft de inzamelingsactie bij de supermarkten minder opgeleverd dan in andere jaren en is de voorraad daardoor kleiner dan normaal, laat de voedselbank weten in een persbericht. De voedselbank is dankbaar voor de steun van diverse bedrijven, organisaties, instellingen, kerken, verenigingen, scholen en particulieren door het doneren van producten of het schenken van een financiële bijdrage. Dat stelt de voedselbank in staat om een verantwoord voedselpakket samen te stellen.

De te verstrekken pakketten worden samengesteld vanuit de opbrengst van de supermarktacties. Dat wordt aangevuld met voedsel dat via de landelijke organisatie wordt verstrekt. “Uw financiële steun stelt ons in staat om het pakket aan te vullen met fruit, groente en zuivel voor een evenwichtige en een zo gezond mogelijke, volle boodschappentas.”

Zonder die steun en zonder de vrijwilligers, die een gedeelte van hun tijd aan dit werk willen geven, en zonder de ondersteuning van de gemeente is het niet mogelijk een voedselbank in stand te houden.
Meer informatie over de voedselbank staat op de website en op Facebook.