Afbeelding
Stockfoto

In totaal 26 mensen positief getest in week tijd

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – 26 mensen uit Zwartewaterland kregen de afgelopen week (van 9 tot en met 15 februari) de uitslag ‘positief’ na een coronatest. Dat waren er tien uit Genemuiden, evenveel uit Hasselt en zes uit Zwartsluis. Vorige week waren het er totaal nog 17.

Dat maakte burgemeester Eddy Bilder donderdagavond bekend op ZwartewaterFM. “Je ziet dat het aantal nog steeds een golfbeweging maakt”, zegt hij. 211 mensen lieten zich in de afgelopen week testen. De week daarvoor waren dat er 175, maar toen werd er minder getest door de weersomstandigheden.

Het percentage positieve testen ligt op 9 procent en dat is ongeveer gelijk aan het percentage in IJsselland. “In het verleden staken we er nog weleens bovenuit, nu zitten we echt in de middenmoot.” Er zijn wel veel zorgen over de Britse variant, meldde de burgemeester. “We moeten de regels wel blijven volgen om te voorkomen dat we de situatie niet meer in de hand kunnen houden.”

De regio IJsselland zit qua risiconiveau lager dan alle andere regio’s. De Stadskoerier schreef daar eerder deze week al over. Dat is hier te lezen. 

Enrico Kolk