Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Geen versoepeling in bezoekbeleid De Meente, ‘situatie nu al bijna onverantwoord’

Algemeen

GENEMUIDEN – De Meente voert geen versoepelingen in het bezoekbeleid door. “Gelet op het hoge aantal besmettingen in Genemuiden is voor nu besloten om geen versoepelingen door te voeren”, laat het bestuur van stichting De Meente weten. “De situatie in Genemuiden is dermate onoverzichtelijk dat het al bijna onverantwoord is om de huidige situatie te handhaven” 

“Afgelopen maandag is er in de persconferentie van de overheid aangegeven dat onder maatregelen versoepelingen met betrekking tot bezoek mogelijk zijn”, schrijft het bestuur. Toch is besloten dat niet te doen, maar ook geen strengere maatregelen te treffen. “Gelet op het feit dat het sociale aspect van bezoek steeds zwaarder begint te tellen voor de bewoners handhaven wij de bestaande bezoekregeling.” 

Dit is wel met de nadrukkelijke oproep aan iedere bewoner en bezoeker van zowel de Meente als de overige (aanleun)woningen om extra alert te zijn bij een bezoek en om de voorschriften na te leven.

De GGD heeft als aanvulling op de situatie in Genemuiden het zeer dringende advies gegeven aan huisgenoten van nauwe contacten (iemand die in contact geweest is met iemand met corona) om ook in quarantaine te gaan. “Wij onderstrepen dit dringende advies voor betrokkenen bij de Meente”, zegt het bestuur.

In de komende periode komt het er volgens het bestuur op aan. “Laten wij er samen voor zorgen dat het coronavirus buiten de deur blijft en dat de beperkte mogelijkheden die er zijn voor de bewoners niet weer teruggedraaid moeten worden.”

Dit zijn de uitgangspunten, die als voorschrift voor de zorgwoningen gelden en een zeer dringend advies zijn voor de overige (aanleun)woningen: Voor het verpleeghuis is bezoek alléén mogelijk op afspraak. Er mag maximaal één bezoeker per bezoekmoment komen, met gedurende een week twee vaste bezoekers. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar zijn niet welkom, anaf 12 jaar valt het kind onder de bezoekregeling.

Bij (milde) klachten moet een bezoek aan De Meente voor zeker één week uitgesteld worden. Dat geldt ook wanneer een huisgenoot (milde) klachten heeft. “Laat u bij twijfel testen”, roept het bestuur op. Ook na een positieve test of bij een quarantaineplicht moet het bezoek voor minstens een week uitgesteld worden. 

Bezoekers moeten altijd een mondkapje dragen, anderhalve meter afstand houden, de handen desinfecteren en na bezoek De Meente direct en via de kortste weg weer verlaten.

Enrico Kolk