Afbeelding
Stockfoto

Ruutvoorn streeft met puzzeltocht naar wat positiviteit in coronatijd

Sport

GENEMUIDEN - Volleybalvereniging Ruutvoorn wil in deze coronatijd zorgen voor een positieve noot. Daarom heeft de club een puzzelwandeltocht opgezet. “Het is tijd voor iets positiefs in coronatijd. Iedereen kan geheel coronaproof meedoen en dan kunnen ze gelijk zien hoe mooi Genemuiden is”, aldus bestuurslid Anneke van Dijk van Ruutvoorn.

Met de puzzelwandeltocht gaat Ruutvoorn terug naar de oorsprong van de volleybalvereniging. “We kunnen momenteel niet volleyballen. We zijn in afwachting dat het weer beter wordt en we naar buiten kunnen. Dan ga je naar iets op zoek. We zijn als wandelvereniging begonnen. Daarom ontstond het idee om een puzzelwandeltocht uit te zetten. Iedereen kan gratis meedoen”, aldus Van Dijk, die zich bij Ruutvoorn onder andere bezighoudt met het opzetten van andere activiteiten dan volleybal. 

Met de puzzelwandeltocht wil Ruutvoorn jong en oud in beweging brengen. Deelnemers kunnen kiezen voor de korte (4,5 kilometer) of lange (6,5 kilometer) route en kunnen de tocht op een eigen moment doen. 

Meedoen kan tot en met 5 april. Tijdens de tocht moeten er vragen worden beantwoord. Er zijn prijzen voor de drie beste deelnemers. De route van de wandeltocht is de downloaden via www.ruutvoorn.nl (ga naar downloads). Hierop staat ook het antwoordformulier waarop de deelnemers de antwoorden kunnen aangeven. Dit formulier dient uiterlijk 5 april te worden ingeleverd bij Vivaldi. Mailen mag ook (penningmeester@ruutvoorn.nl).

Gerard Meijeringh