Afbeelding
Een gedeelte van de praatplaat

Hoe moet het beweegpad langs de Weteringallee eruit gaan zien?

Algemeen

ZWARTSLUIS - De gemeente wil graag met inwoners en dan vooral de omwonenden van de Weteringallee in Zwartsluis een beweegpad realiseren. "Lekker in beweging zijn op een beweegtoestel of even genieten van de mooie omgeving op een fijne rustplek of ontmoetingsplek en tegelijkertijd kennis op doen over bloemen en kruiden", schrijft de gemeente.

Wethouder Gerrit Knol: “Omwonenden hebben een praatplaat ontvangen waarop zij kunnen aangeven wat zij belangrijk en mooi vinden. Zo kunnen ze kiezen voor bepaalde beweegtoestellen of voor een groenelement zoals een slangenhaag of boomgroepen. Dit helpt ons om keuzes te maken.”

Eind vorig jaar heeft gemeente Zwartewaterland een beweegpad en ontmoetingsplek voor ouderen en minder validen aangelegd. “Tijdens de ontmoetingen met inwoners werd duidelijk dat een aantal inwoners zich zorgen maakt om de vele ouderen in de wijk,” legt wethouder Gerrit Knol uit. “Ouderen blijven langer zelfstandig wonen en hierdoor is er meer kans op vereenzaming. Om eenzaamheid te voorkomen is het belangrijk dat er goede voorzieningen zijn in de buurt van ouderen die uitnodigen om te wandelen en ontmoeten. Dit pad is zo’n voorziening.”
De gemeente kijkt ook samen met de scholen naar educatieve elementen rondom het groen bijvoorbeeld door het plaatsen van bordjes met informatie over de bloemen en kruiden.

Een werkgroep van inwoners, verenigingen en medewerkers van de Schans heeft het idee van het beweegpad al iets verder uitgewerkt. Omwonenden, maar ook de andere inwoners van Zwartsluis hebben tot 31 maart de mogelijkheid om te reageren. "De ideeën van de werkgroep en de input van de bewoners proberen we zo goed mogelijk een plek te geven in een definitief ontwerp. We hopen dat het ontwerp eind april klaar is zodat we in het najaar kunnen beginnen met het aanleggen van groen,” besluit Knol.

De praatplaat is te vinden op de website van de gemeente, www.zwartewaterland.nl

Inwoners die graag willen meedenken over de beweegtoestellen en de inrichting van het groen kunnen de praatplaat downloaden op www.zwartewaterland.nl. De ingevulde plaatpraat kan gemaild worden naar samenactief@zwartewaterland.nl. Opsturen kan ook naar:
Gemeente Zwartewaterland
Samen Actief
Postbus 23
8060 AA Hasselt

Enrico Kolk