Het Zwarte Water met het Zwarte Meer.
Het Zwarte Water met het Zwarte Meer. Foto: Pieter Holewijn

Deze zomer is varen op het Zwarte Meer in elk geval nog wél toegestaan, ministerie reageert

Algemeen

GENEMUIDEN - Wat ze ermee moeten, daar zijn Rijkswaterstaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ook nog over aan het nadenken. Het Toegangsbeperkend Besluit (TBB) voor het Zwarte Meer geldt in ieder geval deze zomer nog niet.

“De procedure is in een voorbereidende fase”, legt woordvoerder Raoel Koole van het ministerie van LNV uit. Dat ministerie en Rijkswaterstaat bespreken samen de mogelijkheden voor het Zwarte Meer. Of, zoals Koole het noemt, “De mogelijkheden van een optimale bescherming van de natuurwaarden in dit gebied en welk instrumentarium daartoe passend is.”

Dat proces loopt nog, meldt hij. “En zal in ieder geval tot en met de zomer van 2021 niet tot concrete acties leiden.” Deze zomer mag er dus zeker nog gerecreëerd worden op het Zwarte Meer.

De Stadskoerier Extra vroeg ook naar onderbouwing voor de TBB-maatregel, maar dat is volgens Koole ‘in dit stadium nog niet aan de orde’. “Er is nog geen concrete keuze gemaakt voor de inzet van het TBB-instrument.”

Enrico Kolk