Afbeelding
Foto: Jan Mateboer

Hekken zijn weg: nieuwe appartementen Julianastraat Genemuiden klaar

Algemeen

GENEMUIDEN - Zes energiezuinige nieuwbouwappartementen van Wetland Wonen aan de Prinses Julianastraat zijn klaar. “Een bijzonder moment voor de huurders en Wetland Wonen in deze coronatijd”, aldus de woningcorporatie. De eerste bewoners kregen vandaag een sleutel van directeur Marcel Timmerman.

De nieuwe woningen zijn geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens, volgens Wetland. “De samenstelling van de nieuwe huurders is heel divers; van starters tot ouderen. De appartementen op de begane grond zijn volledig gelijkvloers, dit maakt de appartementen aantrekkelijk voor ouderen.”

De nieuwe appartementen hebben geen gasaansluiting en zijn energiezuinig. “De woningen zijn goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen op de daken en zijn voorzien van een warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt voor het verwarmen van de woning en het water en voor ventilatie in de woning met voorverwarmde of gekoelde buitenlucht”, volgens Wetland. 

De energie die nodig is voor de appartementen wordt voor een groot deel opgewekt door de zonnepanelen. “Dit alles zorgt ervoor dat de bewoners kunnen besparen op hun energiekosten.” Wat iemand daadwerkelijk bespaart, hangt af van het verbruiksgedrag en de weersomstandigheden.


De oplevering van de appartementen verliep iets anders dan gebruikelijk. Marcel Timmerman: “Een gebruikelijke festiviteit voor huurders en omwonenden was op dit moment helaas niet mogelijk. Als felicitatie voor hun nieuwe thuis kregen de nieuwe huurders, naast uitleg over energiezuinig wonen, een kleine welkomstverrassing. Daarmee werd het betrekken van de nieuwe woning toch een feestelijk moment voor de nieuwe huurders. Ik wens hen veel woonplezier.”

Afbeelding

Enrico Kolk