Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Reis naar Frankrijk door neus van derdeklassers geboord

Algemeen

ZWARTSLUIS – Leerlingen uit de derde klas havo/vwo van het Agnieten College zouden naar Frankrijk gaan. Deze reis werd hen echter door de neus geboord, vanwege de coronamaatregelen. Daarvoor in de plaats kwam een online-activiteit met Franse leeftijdsgenoten.

Eigenlijk zouden ze een bezoek brengen aan de Franse hoofdstad Parijs. “Eindelijk de scholieren in het echt ontmoeten op de Franse partnerschool College Hervé Faye uit Saint-Benoît du Sault, waar je al zoveel online mee hebt samengewerkt”, volgens de school. De leerlingen keken er erg naar uit, maar het mocht niet zo zijn. 

Voor de online-activiteit werden de leerlingen, zowel in Zwartsluis als in Saint-Benoît du Sault, verdeeld over verschillende groepen en zo gingen ze met elkaar de strijd aan. 

“In korte tijd moesten de teams zoveel mogelijk punten verzamelen. Opdrachten als ‘knuffel een boom’, ‘ga op de foto met de conciërge’ of ‘doe gezamenlijk een Tik-Tok dansje’. Dit leverde natuurlijk hilarische filmpjes en foto’s op”, volgens het Agnieten College.

De puntentelling werd bijgehouden door een jury en de uitslag werd tijdens een liveverbinding met Frankrijk bekendgemaakt. “Uiteindelijk wist een Nederlands team de meeste punten te verzamelen. 

De landenstrijd werd echter gewonnen door Frankrijk, dus de hoofdprijs gaat binnenkort richting Frankrijk.”

Leerlingen en medewerkers van het Agnieten College Zwartsluis kijken terug op een geslaagde ochtend. 

Enrico Kolk