Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hasselts Fanfare loopt titel ‘Club van het jaar’ mis

Algemeen

HASSELT - Ze zijn aardig ver gekomen. Hasselts Fanfare zat bij de vier finalisten van de actie Club van het jaar. De Hasselter vereniging greep echter naast de titel.

Woensdag vond de awarduitreiking plaats in TivoliVredenburg. Er waren toen nog vier inzendingen overgebleven uit de 2165 inzendingen voor sport en cultuur. Hasselts Fanfare kijkt terug op een ‘zeer bewogen jaar’. 

Hasselts Fanfare organiseerde zoveel mogelijk voor zowel de leden als publiek activiteiten. “Dit is alsnog een hele mooie erkenning”, aldus voorzitter Winfred Mijnten. “Helaas behaalden we niet de landelijke titel, maar wel de gemeentelijke titel op basis van het aantal stemmen van het publiek.” Ook haalde Hasselts Fanfare de provinciale titel door de aangedragen motivatie.

Daarna werden de twaalf provinciewinnaars en een wildcard winnaar uitgenodigd voor een online pitch. Uiteindelijk mochten vier clubs nogmaals aan de hoofdjury hun verhaal doen. Vervolgens volgde er een interview en opnames in het clubgebouw en uiteindelijk de finaleavond met diverse optredens en de uitreikingen van de awards.

Jurylid Typhoon roemde Hasselts Fanfare om hun veerkracht. De landelijke titel ging naar de stichting Triple Threat. Desondanks kijkt Hasselts Fanfare terug op ‘een heel mooi traject’. “We zijn supertrots op zowel de gemeentelijke titel als de provinciale titel.”

De fanfare bedankt de leden die het afgelopen jaar hun medewerking verleenden aan de diverse optreden. “Door alle mooie dingen die Hasselts Fanfare met elkaar gedaan heeft in deze lastige periode hebben wij de veerkracht en verbinding met elkaar laten zien. Een club om ontzettend trots op te zijn.”

Enrico Kolk