Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Taalpunt op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Algemeen

HASSELT – “Kom naar de taalmorgen in de bibliotheek van Hasselt. Je ziet dan zelf wat het Taalpunt onder andere doet voor laagtaalvaardigen”, nodigt Taalpunt Zwartewaterland uit in een persbericht.

Wie nieuwsgierig is naar de werkwijze van het Taalpunt en ervan houdt om met de Nederlandse taal bezig te zijn, kan dan zelf ervaren hoe het gaat. Deze morgens vinden elke donderdag plaats van 09.30 tot 11.30 uur en zijn bedoeld voor iedereen die de Nederlandse taal beter onder de knie wil krijgen én taalvrijwilligers die de Taalpuntcoördinator willen helpen.

“Het is een internationaal gebeuren en er is een gezellige sfeer. Wil je graag een keer mee kijken? Dan ben je van harte welkom op 2 september of 9 september”, aldus het Taalpunt.

“Misschien spreekt het Taalpunt je zo aan, dat je graag meer informatie wilt over het één op één begeleiden van taalvragers in je woonplaats of aan de slag wilt als Taalvrijwilliger.” Voor het nader informeren kunnen mensen een afspraak maken met de coördinator tijdens het wekelijks spreekuur op donderdag van 16.00 tot 20.00 uur in bibliotheek in Hasselt.

Wie aan de slag wil als taalvrijwilliger, kan zich aanmelden voor een training. Binnenkort start een training voor nieuwe taalvrijwilligers. De training bestaat uit vier modules. Na het volgen van alle modules beschikken vrijwilligers over voldoende handvatten om zelfstandig als gecertificeerde taalvrijwilliger aan de slag te gaan. Ook is er aandacht voor geschikte lesmaterialen, het gebruik van apps en digitale oefenprogramma’s.

De training wordt gegeven op vier vrijdagochtenden van 9.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Hasselt, op 10 en 24 september en vervolgens op 1 en 8 oktober. Ook in Zwartsluis en Genemuiden zijn dringend nieuwe taalvrijwilligers nodig. Opgeven voor de training kan tot 3 september bij Elly Potgieter, coördinator Taalpunt, via 06-29232140 en e.potgieter@bibliotheekzwartewaterland.nl.        

Enrico Kolk