Afbeelding
Bas Meelker

Waterschap geeft kijkje achter de schermen bij twee gemalen

Algemeen

HASSELT - Waterschap Drents Overijsselse Delta opent zaterdag de deuren van de gemalen A.F. Stroïnk in Vollenhove en Streukelerzijl in Hasselt. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in de gemalen die het waterpeil regelen en zorgen voor voldoende water.

“Bezoekers krijgen een uniek kijkje achter de schermen tijdens een rondleiding bij de gemalen”, laat het waterschap weten. “Waar moet je rekening mee houden als je het gemaal bedient en welke machines gebruikt het waterschap om ervoor te zorgen dat het waterpeil onder controle blijft? Op deze en andere vragen krijgen geïnteresseerden antwoord als ze een bezoek brengen aan het gemaal.”

Bezoekers kunnen terecht bij gemaal A.F. Stroïnk (Vollenhove) en gemaal Streukelerzijl (Hasselt) voor een blik achter de coulissen. Bij gemaal A.F. Stroïnk krijgen belangstellenden een rondleiding bij het gemaal dat het waterpeil regelt in een deel van Noordwest-Overijssel. Bij gemaal Streukelerzijl duiken bezoekers in de geschiedenis van het waterbeheer.

Gemaal A.F. Stroïnk is te vinden aan de Weg van Twee Nijenhuizen 18, Vollenhove en Streukelerzijl aan de Gennerdijk 20, Hasselt

Enrico Kolk