Afbeelding
Stockfoto

Huisartsen gaan in Genemuiden vaccineren tegen coronavirus

Algemeen

GENEMUIDEN – De huisartsen in Genemuiden merken dat de onrust over het coronavirus toeneemt, schrijven ze in een persbericht. Daarom kunnen mensen zich op dinsdag 26 oktober laten vaccineren in Genemuiden.

“Door de hoeveelheid opnames in de Isala vanuit de hele regio, dreigt de reguliere zorg in de Isala vast te lopen en ook in de huisartsenpraktijken is er toenemende druk op de zorg”, schrijft de GGD in een persbericht. 

“We merken dat er bij mensen een wens is om zich alsnog te laten vaccineren. Deels uit bezorgdheid voor besmetting en ziekte, deels ook uit de maatschappelijke impact die het niet-gevaccineerd zijn met zich meebrengt,” legt praktijkmanager Marian van Dijk de zorgen in Genemuiden uit. 

Daarom bieden de huisartsen in Genemuiden, in samenwerking met GGD IJsselland, voor iedereen die nog niet gevaccineerd is de mogelijkheid alsnog een vaccinatie te halen in Genemuiden. 

Op dinsdag 26 oktober kunnen mensen zich tussen 11.30 tot 16.00 uur melden bij de Steenpoort voor een vaccinatie met het mRNA-vaccin (Pfizer) of het Janssen-vaccin. 

“Met de mogelijkheid die we bieden, hopen we de vaccinatiegraad in Zwartewaterland te verhogen en zo eer bescherming voor alle inwoners te krijgen tegen het coronavirus,” aldus Van Dijk. Iedereen kan bij de tijdelijke vaccinatielocatie terecht voor meer informatie over het coronavirus en de coronavaccins. Inwoners van Genemuiden vanaf 12 jaar kunnen daarnaast terecht voor een prik.
Zij kunnen kiezen tussen het mRNA-vaccin (Pfizer) of het Janssen-vaccin. Bij een vaccinatie met Pfizer wordt ter plekke een afspraak voor de tweede prik ingepland. Bij het Janssen-vaccin is maar één prik nodig.

Mensen kunnen een afspraak voor de vaccinatie maken via het telefoonnummer van de huisartsenpraktijk (038-3851200), maar zij mogen zich ook zonder afspraak tussen de aangegeven tijden melden bij het Paramedisch Centrum naast de huisartsenpraktijk, Prinses Julianastraat 23A in Genemuiden.
“Wilt u rond deze tijd ook een griepvaccinatie halen? Deze moet dan verschoven worden. Neem daarvoor contact op met de praktijk”, zegt Van Dijk. Die griepvaccinatie en de coronavaccinatie kunnen niet gelijktijdig geprikt worden.

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er bij vaccinatie een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. “En vergeet het mondkapje niet”, attendeert de GGD.

Enrico Kolk