Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Slibteam gaat resten uit opgebaggerde havenslib onderzoeken

Algemeen

GENEMUIDEN – Een nieuw slibteam gaat in de komende tijd aan de slag om mogelijke delen uit de historie van Genemuiden te vinden in bagger uit de Binnenhaven. Het uitbaggeren van de haven begint morgen (vrijdag) en duurt ongeveer twee weken. Dat is een onderdeel van de werkzaamheden voor het opnieuw inrichten van de Binnenhaven en de kades. Daar is inmiddels een begin mee gemaakt. 

De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden heeft in samenwerking met de gemeente Zwartewaterland, Tebezo en Van Dijk Containers een plan gemaakt om de resten uit het opgebaggerde havenslib te onderzoeken. De Archeologische Werkgroep Zwartewaterland uit Hasselt adviseert hierbij. “De vondsten gaan naar het Historisch Centrum Genemuiden en kunnen straks door ons allemaal bewonderd worden”, aldus de stichting. 

Het werk en het onderzoek worden door Podcastsmeesters vastgelegd in een korte film voor onderwijs en plaatselijk nieuws. De enthousiaste groep vrijwilligers heeft een werkgroep gevormd onder de naam ‘het slibteam’ en is erg benieuwd wat er boven water komt. 

De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden heeft overigens altijd de deur open staan voor nieuwe vrijwilligers, die van harte welkom zijn om zich aan te melden.

Enrico Kolk