Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Scootmobieltraining heeft ‘gezellige en ongedwongen sfeer’

Algemeen

GENEMUIDEN – Scootmobielgebruikers kunnen weer veiliger de weg op. Veilig Verkeer Nederland (VVN) hield vorige week, in samenwerking met Fytac Ergotherapie, een scootmobieltraining in d’Overtoom. Deze training is bedoeld om scootmobielbezitters veiliger en met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen.

In een persbericht spreekt VVN van een ‘gezellige en ongedwongen sfeer’ waarin de kennis van de verkeersregels opgefrist werd. “Ook oefenden de deelnemers met het gebruik van de scootmobiel. Het leukste was het oefenen met de scootmobiel op een binnenparcours.” 

De ergotherapeut was aanwezig om naast de instructie in de praktijk eventuele vervolgafspraken te maken. Ergotherapie voor scootmobielen wordt voor 10 uur vergoed uit de basisverzekering. De deelname aan de training, die werd uitgevoerd op verzoek van de gemeente, was gratis.

De morgen werd geopend door wethouder Knol en afgesloten met een gezamenlijke lunch. “De deelnemers hebben nuttige en toepasbare tips voor het gebruik van hun scootmobielen van VVN en de ergotherapeut gekregen waardoor ze zich veiliger en zekerder in het verkeer kunnen bewegen”, aldus VVN.

Enrico Kolk