Afbeelding
Foto: Anita Frederiks

Vogelshow bracht Arie en Tineke bij elkaar, nu zijn ze 50 jaar getrouwd

Algemeen

HASSELT - Arie en Tineke Frederiks waren vorige week donderdag 50 jaar getrouwd. Burgemeester Eddy Bilder ging bij het paar op visite om hen te feliciteren met dit jubileum. Het feest laat nog een maand op zich wachten, dat wordt op 22 mei gevierd.

Een vogelshow in De Herderin zorgde ervoor dat het tweetal elkaar jaren geleden ontmoette. Het mondde uit in een huwelijk, dat gesloten werd op 7 april 1972. In het daaropvolgende jaar werd zoon Henri geboren en twee jaar later kreeg het echtpaar opnieuw een zoon, die de naam Gerard kreeg.

Het echtpaar heeft een lange geschiedenis van vrijwilligerswerk achter de rug. Zo was Arie 63 jaar muzikant, waarvan 50 jaar bij Hasselts Fanfare, 18 jaar hulpkoster in de Hervomde kerk van Hasselt, 50 jaar bibliothecaris en 43 jaar secretaris van Hasselts Fanfare. 

Tineke zat op haar beurt vele jaren in het schoolbestuur, was 46 jaar muzikant bij Hasselts Fanfare, 36 jaar vrijwilligster bij De Hazelaar, 11 jaar vrijwilligster bij Isala Klinieken en 8 jaar secretaris van de NCVB.

Ze zijn beiden nog steeds actief als vrijwilliger en werden daarvoor koninklijk onderscheiden op 20 december 1999.

Enrico Kolk