Afbeelding
Foto: Eigen foto

Evan Bogerd leidt liefhebbers langs Zwartewaterlandse orgels

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Tijdens de orgel(fiets)tocht op zaterdag 4 juni neemt de in Hasselt woonachtige organist Evan Bogerd liefhebbers mee langs de Hervormde kerken van de drie Zwartewatersteden.

Onlangs zijn zowel het Zwier van Dijk orgel in Genemuiden als het Knol orgel van Zwartsluis grondig gerestaureerd. “Hoog tijd om deze orgels eens in het zonnetje te zetten. Het dagprogramma wordt besloten in de Grote Kerk van Hasselt rondom het beroemde Knol orgel van de Grote Kerk. De tocht is zowel per fiets als met de auto af te leggen”, meldt de organisatie.

In elke kerk licht Evan Bogerd de karakteristieken van kerk en orgel toe en verzorgt hij een bespeling van ongeveer 45 minuten. Pinksteren staat centraal in de drie programma’s vol improvisatie en literatuurspel.

De orgeltocht begint om 10:30 uur in de Grote of Sint Nicolaas-kerk van Genemuiden en eindigt rond 16:30 uur in de Grote Kerk in Hasselt. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Ga voor meer informatie naar: www.orgelcomitegenemuiden.nl

Bij aanmelding vooraf via de website krijgen deelnemers gratis koffie met wat lekkers en een informatie pakket over de orgels.