Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Agnieten-leerlingen op bezoek bij school in Frankrijk

Algemeen

LIGNAC – Leerlingen van het Agnieten College vertrokken vorige week naar het Franse Lignac voor een uitwisseling met de Franse school Jean Moulin 36 uit St. Gaultier, die gevestigd is in een voormalig middeleeuws klooster. Het bezoek vond plaats in het kader van het Erasmus+ project Natura2000. In maart waren de Franse leerlingen op bezoek geweest in Zwartsluis. 

De jongeren overnachtten in bungalowtenten op de bijzondere Camping Parc de la Brenne. Deze camping zorgt ervoor dat gezinnen met gehandicapte kinderen samen op vakantie kunnen. De Nederlandse en Franse leerlingen trokken drie dagen met elkaar op met als centraal thema Natura2000, Ze verkenden het regionaal natuurpark van de Brenne en kregen uitleg over de verschillende planten en dierensoorten die daar te vinden zijn. Het raften op de rivier La Creuse zorgde voor de nodige verkoeling. De temperatuur in dat deel van Frankrijk was inmiddels opgelopen tot zo’n 35 graden.

Op de laatste dag werkten de leerlingen aan het maken van een placemat voor de regionale restaurants. In drie talen werden daarop informatie over het natuurgebied, spelletjes en eigen afbeeldingen verwerkt. Die middag konden de leerlingen de klimwand van de school uitproberen en de directe omgeving verkennen. Via Parijs gingen de leerlingen terug.

Enrico Kolk