Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Jeugd wil vaker naar jeugdhonk 3:16

Algemeen

GENEMUIDEN – Jongeren willen niet alleen op vrijdagavond, maar ook op zaterdagavond in jeugdhonk 3:16 terechtkunnen. Dat schrijft het bestuur in een uitnodiging voor een open avond. Die avond, met barbecue, vindt plaats op vrijdag 8 juli.

“Op dit moment is het jeugdhonk alleen op vrijdagavond open. We merken echter dat er vanuit de jongeren behoefte is aan meer. Daarom willen na de zomervakantie weer op vrijdag- en zaterdagavond open”, aldus het bestuur. Dat is op zoek naar vrijwilligers om de extra avond op te kunnen vangen.

Het jeugdhonk draait op vrijwilligers. “Om het gehele weekend open te kunnen, zijn we dringend op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligers ‘draaien’ ongeveer zes keer per jaar een dienst in het honk. Daarbij zijn er verschillende taken: contact met jongeren, achter de bar staan, snacks bakken en af en toe een buitenronde maken. Ook wordt er een aantal keren per jaar een grotere activiteit georganiseerd. Minimumleeftijd is 23 jaar, een bovengrens is er daarbij zeker niet.”

Om een indruk te krijgen van het jeugdhonk nodigt het bestuur jongeren en ouderen van harte uit op de open avond op vrijdagavond 8 juli. “Vanaf 19.00 uur staat de BBQ aan, en bent u/jij welkom voor een hapje/drankje en een rondleiding. Halverwege de avond houden we een bingo met daarbij spectaculaire prijzen. Zorg dus dat je erbij bent.”

Het Jeugdhonk startte negen jaar geleden met het doel om een ‘verantwoord alternatief’ te bieden. “Inmiddels is het uitgegroeid tot een geliefde ontmoetingsplek voor alle jongeren uit Genemuiden en omstreken vanaf 12 jaar. In het jeugdhonk is een mooie bar te vinden, met een ruimte zithoek en leuke games. Het is de perfecte plek om nieuwe contacten te krijgen, maar ook om met vrienden af te spreken.”

Het bestuur nodigt iedereen uit voor de open avond op 8 juli, voornamelijk ook mogelijke nieuwe vrijwilligers. “Heb jij hart voor de jeugd? Vind je het leuk om met jongeren in de leeftijd van 12 tot ongeveer 16 jaar in contact te komen? Potje poolbiljarten, of gewoon gezellig kletsen aan de tafel? Meld je dan aan als vrijwilliger. Zonder vrijwilligers, geen jeugdhonk.”

Enrico Kolk

Abonneer gratis

op de digitale krant