Afbeelding
Foto: Benny Breman/Breman.net

Expositie in ‘t Olde Staduus geopend

Algemeen

GENEMUIDEN - De expositie ‘In verbinding’ is afgelopen zaterdag geopend voor ‘t Olde Staduus. Belangstellenden konden vervolgens de kunstwerken binnen bekijken. Kunstenaar Marinus Burgmeijer en burgemeester Eddy Bilder openden de expositie.

“We zijn gewoon verlegen met het grote aanbod van creatieve talenten uit Genemuiden en omgeving, die zich spontaan opgaven voor deze expositie”, zei organisator Johan Voorhorst vorige week al over de expositie. Creatieve mensen uit Genemuiden en omgeving kregen de uitnodiging om mee te doen met de zomerexpositie. “Maak je tekeningen, schilderijen, ruimtelijk werk, textiel of ander creatief werk, dan is dit de gelegenheid enkele werken te laten zien”, luidde die oproep. Daaraan is ruimschoots gehoor gegeven.

De eerste verdieping van ‘t Olde Staduus is onder leiding van Einbert van Rees omgebouwd tot professionele tentoonstellingsruimte. Daar is nu kunst van plaatselijk talent te zien. De kunst die nu staat opgesteld, is tot half augustus te bekijken. 

“Er zijn zoveel kunstwerken aangeboden dat we besloten hebben de expositie halverwege (eind augustus) te verversen, om zo een zomer lang de bezoekers te laten genieten van schilderijen, beelden en vrije kunst”, aldus de organisatie, die spreekt van ‘een zeer gevarieerde expositie’. “Van modern tot realistisch en dat in verschillende afmetingen en onderwerpen.”

Enrico Kolk