De eerste ontvangers van de platenbijbel zijn Milana (midden) en Dasha, hier op de foto met moeder Lena. Zij ontvingen het boek afgelopen donderdag uit handen van Wim Slingerland, een van de coördinatoren van opvanglocatie Westererf in Genemuiden.
De eerste ontvangers van de platenbijbel zijn Milana (midden) en Dasha, hier op de foto met moeder Lena. Zij ontvingen het boek afgelopen donderdag uit handen van Wim Slingerland, een van de coördinatoren van opvanglocatie Westererf in Genemuiden. Foto: Bart Gijssen

Platenbijbels overhandigd aan Oekraïense kinderen

Algemeen

GENEMUIDEN - Op initiatief van het schoolbestuur van de Eben-Haëzerschool en de Rehobôthschool krijgen alle Oekraïense kinderen in Genemuiden een platenbijbel uitgereikt.

Het gaat om een nieuwe uitgave van de John Bunyanstichting in het Oekraïens. De auteur van het boek is B.J. van Wijk en de fraaie illustraties zijn van Albert Wessels. Het boek kan ook als dagboek gebruikt worden. Er zijn 366 hoofdstukken. Bij elk hoofdstuk hoort een mooie plaat. In totaal telt het boek 752 pagina’s. 

De eerste ontvangers van de platenbijbel zijn Milana en Dasha. Zij ontvingen het boek afgelopen donderdag uit handen van Wim Slingerland, een van de coördinatoren van opvanglocatie Westererf in Genemuiden. Zij vertrokken de dag erop naar hun geboorteland. Reden: een sterk verlangen naar hun man, vader en andere familie. Ze zijn inmiddels veilig aangekomen in de Oekraïne met ook een bijbel voor Bogdana, een zus van moeder Lena. 

De andere kinderen in Genemuiden zullen door de coördinatoren van Westererf van een bijbel voorzien worden.