Het clubgebouw van MTC Hasselt.
Het clubgebouw van MTC Hasselt. Foto: Bas Wilberink

Druk weekend voor MTC Hasselt

Algemeen

HASSELT - MTC Hasselt houdt komend weekend twee activiteiten. Zaterdag vindt het jaarlijkse motor-event plaats en een dag later vindt de Skaopekuukiesrit plaats. Ook niet-leden van MTC Hasselt zijn welkom om mee te doen.

Zaterdag 10 september staat het jaarlijkse motor-event op het programma. Deze activiteit begint om 13.00 uur met een motortoertocht van ongeveer 100 kilometer. Alle motorrijders, ook niet-leden, zijn van harte welkom om mee te rijden. Vanaf 12.45 uur kunnen mensen bij het clubgebouw aan de burgemeester Malcorpslaan een route afhalen. Per deelnemer wordt een bijdrage van 1 euro gevraagd.

Aansluitend begint om ongeveer 16.00 uur de behendigheidswedstrijd op het parkeerterrein bij het clubgebouw. Er is een parcours uitgezet waar motorrijders kunnen laten zien hoe het met hun behendigheid is gesteld. Alle deelnemers moeten op dezelfde motorfiets diverse oefeningen doen. Denk hierbij aan het denkbeeldige achtje, stapvoets rijden, de remproef en slalom rijden. “Deelname is gratis en er zijn leuke prijzen te winnen. Voor de kinderen is er een springkussen en ook aan de lekkere trek is gedacht. Ben jij erbij op 10 september?”, aldus MTC Hasselt.

Op zondag 11 september wordt de jaarlijkse Skaopekuukiesrit verreden. Deze rit heeft een lengte van ruim 200 kilometer. “Een mooie gelegenheid om op de motor de wijde omgeving te verkennen. Ook niet-leden zijn van harte uitgenodigd om mee te rijden en kennis te maken met motorrijden in clubverband. Voor de tocht geldt een eigen bijdrage van 1 euro.”

Dit najaar staan er daarna nog vier ritten op de toerkalender van MTC Hasselt. Dit zijn drie ritten van toerclubs in de regio en het seizoen sluit op 23 oktober af met de traditionele snertrit. 

Lees meer op www.mtc-hasselt.nl/agenda 

Enrico Kolk