Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Opnieuw schoenendoosactie voor Roemenië

Algemeen

GENEMUIDEN - Alinda Visscher houdt weer een schoenendoosactie voor Roemenië. De actie bestaat uit twee verschillende delen: dozen voor kinderen en dozen voor arme gezinnen/ouderen.

“De voedsel- en energiekosten zijn ook in Roemenië erg hoog geworden, wat zorgt voor nog meer armoede”, zegt Visscher. “Graag willen wij de kinderen en gezinnen in Oradea en omgeving weer blij maken met gevulde schoenendozen.”

In de schoenendoos mogen: tandpasta, tandenborstel, douchegel, shampoo, zeep, snoep (geen drop), chocolade, kleurboek, kleurpotloden, sokken, sjaal, knutselproducten of zelfgemaakte knutselwerkjes. In de doos voor arme gezinnen en ouderen: rijst, macaroni, tonijn, maïs, olie, thee, koffie, snoep, chocoladepasta, verzorgingsmiddelen en houdbare producten.

De doos mag een waarde van maximaal 15 euro hebben. “Graag duidelijk op de doos zetten of deze voor een jongen/meisje/gezin/ouder is en welke leeftijd. De doos mag versierd worden.”

De dozen kunnen op de zaterdagochtenden 22 oktober en 12 november tussen 9.30 en 12.00 uur ingeleverd worden op Nijverheidsstraat 15a in Genemuiden. Voor vragen kunnen mensen mailen met alindavisscher@live.nl of bellen naar 06-11653269. Een gift overmaken kan naar NL91RBRB0706418743 onder vermelding van schoenendoosactie.

Enrico Kolk