Afbeelding
Foto: Gemeente Zwartewaterland

Raadscolumn SGP: ‘Vierdagen’

Algemeen

“Viert uw vierdagen” roept de Bijbel ons op. Hiermee wordt bedoeld dat je feestelijke momenten gedenkt en niet ongemerkt voorbij laat gaan. Juist door feestdagen in acht te nemen, druk je waardering uit voor het leven en voor God Die het leven schenkt.

Eén van de heugelijkste momenten - zo niet de meest heugelijke - van mijn het leven nadert op het moment van het schrijven van deze column met rasse schreden: over luttele dagen hoop ik het ja-woord aan mijn aanstaande vrouw te geven. Een prachtig vooruitzicht. Ik zou de rest van de te gebruiken tekstuele ruimte van deze raadscolumn kunnen gebruiken om een ode aan mijn fantastische evenknie te schrijven - dat zal ik op persoonlijke noot nog eens doen - maar dat zal ik u besparen. Samen hopen we een stekkie aan de andere kant van de enige verkeerslichten van Zwartewaterland te betreden. Absoluut een mooi vooruitzicht, maar mijn vermoeden is dat ik bij tijd en wijle het wonen in het centrum van Hasselt met haar unieke karakter zal gaan missen.

U zult het niet verwachten, maar onderwijl gaat het raadswerk gewoon door. Er staan een paar stevige dossiers klaar om beet gepakt te worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bouwsteen wonen en het vaststellen van de zoekgebieden voor zonnevelden en windmolens. De manier waarop we dit als gemeenteraad aanvliegen, is daarbij van wezenlijk belang. Daarbij hebben we de taakstelling om de onderwerpen op een gedegen en weloverwogen wijze aan te vliegen en te besluiten. Als SGP hebben we oog voor de kern van de zaak. Daarbij houden we ons voor om ons niet laten leiden door de waan van de dag, maar op een betrouwbare en stabiele manier een bijdrage te leveren aan onze mooie gemeente Zwartewaterland.

De titel van het coalitieakkoord betreft ‘in vertrouwen verder te bouwen’. Vanuit dit vertrekpunt hebben we een belangrijke opdracht: zorgdragen voor het welzijn en de welvaart van de inwoners en de bedrijvigheid van onze prachtige gemeente én daarbij het huishoudboekje van de gemeente goed op orde houden; iets waar de SGP flink op inzet en wat op dit moment zeker niet onverdienstelijk verloopt. Vertrouwen, zoals de titel van het coalitieakkoord aandraagt, is een belangrijke bouwsteen die we raadsbreed moeten inzetten om hiertoe komen. Verzaken is geen optie. Althans, voor de SGP niet. Als SGP blijven we ons inzetten om op een betrouwbare en constructieve manier een bijdrage te leveren aan de onderwerpen die langskomen.

Na een hopelijk verfrissende huwelijksreis hoop ik het raadswerk weer met volle teugen op te pakken. En geen nood, want in de tussentijd blijven er vijf SGP-raadsleden paraat staan om het benodigde raadswerk met verve te verrichten.

Benjamin van Marle, raadslid SGP

Benjamin van Marle