Het nieuwe pand.
Het nieuwe pand. Foto: Gerrit Slurink

Voedselbank begint aan verhuizing naar Conradsweg in Zwartsluis

Algemeen

ZWARTSLUIS – De voedselbank verhuist momenteel naar de Conradsweg. Volgende week vrijdag, 21 oktober, vindt de eerste uitgifte van voedselpakketten daar plaats.

Sinds 2015 was de voedselbank gevestigd in de Trekschuit in Hasselt. De gemeente had die ruimte in gebruik gegeven en door de centrale ligging was het volgens de voedselbank ‘uitermate geschikt’ om vanuit die plek te werken.

“Doordat deze locatie in de nabije toekomst een andere bestemming krijgt, moest er naar een ander onderkomen worden gezocht om de activiteiten voort te kunnen zetten”, schrijft de voedselbank in een persbericht. 

In eerste instantie deed de voedselbank in samenwerking met de gemeente gedaan naar een beschikbare ruimte. Daarbij werd ook gekeken naar de mogelijkheden bij ruimtes die door de industrie aangeboden werden. “Maar die waren niet in voldoende mate geschikt om met levensmiddelen te werken”, volgens de voedselbank. Dat betekende dat er gezocht moest worden naar een huurpand. “Wat voor een organisatie als de voedselbank een extra financiële last met zich meebrengt.”

Hoewel de begroting nog niet helemaal sluitend is, is toch besloten, mede door de toezegging van diverse sponsoren, om de werkzaamheden in een huurpand voort te zetten. Dat is gevonden in een pand op het industrieterrein in Zwartsluis (bij Van den Berg alles onder één dak) waar een ruimte van 200 vierkante meter de komende weken wordt ingericht en aansluitend gevuld met de voorraad voedingsmiddelen.

“Wij hopen ook in de toekomst onze klanten vanuit het pand aan de Conradsweg 5 in Zwartsluis te kunnen ondersteunen”, besluit de voedselbank.

Enrico Kolk