Afbeelding
Foto: Jan de Roo

Bilder speelt gastrol bij toneelgroep Voorwaarts

Algemeen

ZWARTSLUIS - Toneelgroep Voorwaarts speelde vrijdag en zaterdagavond het blijspel Het Schip In. Op beide avonden kwam als verrassing de hoofdcommissaris de bühne op, om de mensensmokkelaar in te rekenen. 

Vrijdagavond was Corné Schaart de gastspeler die in vol ornaat op kwam. Zaterdag was het burgemeester Eddy Bilder, die als hoofd van het korps, zijn toneeldebuut maakte. Beide wisten het blijspel tot een goed einde te brengen. 

De burgemeester maakte na afloop dankbaar van de gelegenheid gebruik door de muziekvereniging te feliciteren met hun honderdste verjaardag. Hij vond het een goede gewoonte om als burgemeester de 100-jarigen te bezoeken, maar vond het dit keer wel heel bijzonder om dit in de rol van gastspeler te doen. 

Het blijspel speelde zich af op een cruiseschip van rederij Voorwaarts, de Koningin van het Zwartewater, die van Zwitserland naar Zwartsluis voer. Het publiek genoot van de verwikkelingen tussen de bemanning, bijzondere gasten en het verrassende slot. 

Schrijvers Hedi Scheijn en Ralf Sandster hadden de tekst aangepast op de Sluziger situatie. “Iedereen was op beide avonden dan ook enthousiast over het stuk en het voortvarende spel van de muzikanten én de gastspelers”, blikt de vereniging terug in een persbericht..

De toneelavonden maakten deel uit van een aantal activiteiten rondom het 100-jarig bestaan van Voorwaarts. Op 5 november zal de laatste activiteit plaatsvinden van het jubileumjaar, en dat is het jubileumconcert. Dat wordt gegeven in de sporthal van het Agnieten College. De aanvang is 19.30 uur en de toegang gratis.

Enrico Kolk