Afbeelding
Foto: Henk Kuik

Nieuwe, definitieve bestrating voor jongste straten Zwartsluis

Algemeen

ZWARTSLUIS - De jongste straten van Zwartsluis, op het oude Agnietenterrein, krijgen een nieuwe bestrating. De herstratingswerkzaamheden vormen het einde van het uit de grond stampen van het woonwijkje. Momenteel wordt er gewerkt in de Leenmanhof.

ā€œVoordat er gebouwd werd is er noodbestrating aangebracht op de Leenmanhof, Oranjehof en de Arembergerstraatā€, vertelt fotograaf Henk Kuik. ā€œDe bewoners wachten al lang op de bestrating. Bij regen lag soms de halve straat vol met plassen.ā€ Dat had soms best wel wat ongemak als gevolg. Het is immers al een tijdje geleden dat de eerste bewoners hun intrek namen in de woningen die in 2019 gebouwd werden. 

Dat ging nog niet zonder pijn en moeite. Op de locatie stond eerder het voormalige Agnieten College. De sloop van de voormalige school bracht in Zwartsluis de gemoederen in beroering. Er werd zelfs een enquĆŖte gehouden onder de inwoners.

Ondanks de protesten werd het schoolgebouw gesloopt. De gemeenteraad bepaalde dat er een nieuw gebouw in dezelfde stijl moest komen: die van de Delftse School. Dat gebouw is inmiddels al een tijdje zichtbaar vanaf het centrum van Zwartsluis.

Nu de definitieve bestrating wordt aangelegd, is de bouw op het terrein straks officieel ten einde, acht jaar na de verhuizing van de school. 

Enrico Kolk