Afbeelding
Foto: Sendar

Gemeentepolis: gemeente betaalt mee aan zorgverzekering

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Met de collectieve zorgverzekering van de gemeente en Zilveren Kruis zijn inwoners met een laag inkomen goed verzekerd voor minder geld. De zogeheten Gemeentepolis is namelijk voordeliger omdat de gemeente meebetaalt. 

De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullend pakket. Er zijn drie aanvullende pakketten. Inwoners kunnen een pakket kiezen dat het beste bij hen past. De maandelijkse bijdrage van de gemeente verschilt per pakket. Bij het eerste pakket betaalt de gemeente maximaal 16,95 euro, bij het tweede 22,50 en bij het derde 37,50. 

Om in aanmerking te komen voor de Gemeentepolis moeten inwoners voldoen aan voorwaarden, zoals dat ze 18 jaar of ouder, inwoner van Zwartewaterland en niet studerend (voortgezet onderwijs, MBO, HBO of WO) zijn. Ook moeten deelnemers geen achterstanden bij de huidige zorgverzekeraar hebben, minimaal zes maanden een inkomen van 120 procent van de bijstandsnorm en weinig vermogen. “Hoe hoog het inkomen of vermogen mag zijn leest u op www.zwartewaterland.nl/bijstandsnorm. Vermogen zijn onder andere beleggingen en het saldo op bank- en spaarrekeningen”, aldus de gemeente.

De Gemeentepolis aanvragen kan op www.gezondverzekerd.nl/zwartewaterland. Hier staan de verschillende pakketten overzichtelijk op een rij, met de premies die daarbij horen. De gemeente biedt de collectieve zorgverzekering aan samen met Zilveren Kruis. Aanvragen kan tot en met 31 december. 

Als de aanvraag is goedgekeurd, zegt Zilveren Kruis de oude verzekering op. Inwoners die al een zorgverzekering bij Zilveren Kruis hebben, kunnen hun aanvullende verzekering veranderen. Dit kan tot 1 februari 2023.

Inwoners kunnen gebruikmaken van een inloopspreekuur voor meer informatie over en hulp bij het aanvragen van de Gemeentepolis. Aanmelden is niet nodig. Het inloopspreekuur is in het gemeentehuis in Hasselt op woensdag 14 en 21 december van 9.00 uur tot 11.00 uur en maandag 12 en 19 december van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Voor hulp bij het aanvragen van de gemeentepolis is het DigiD nodig. Ook is het handig om de huidige polis mee te nemen en het burgerservicenummer (BSN) van eventuele meeverzekerden (partner/kinderen). Inwoners die liever niet willen wachten kunnen een afspraak maken op 14 038 of sociaaldomein@zwartewaterland.nl.

Enrico Kolk