Afbeelding
Foto: Eigen foto

Eenkhoorn is begonnen aan Parijs-Nice

Algemeen

GENEMUIDEN – Pascal Eenkhoorn rijdt deze week de Franse rittenkoers Parijs-Nice. In die wedstrijd waarin opponenten Pogacar en Vingegaard elkaar dit seizoen voor het eerst treffen hoopt Eenkhoorn met zijn aanvallende stijl kansen te krijgen.

Bij de eerste etappe op zondag kwamen die kansen niet. Zijn ploeg Lotto Dstiny mikte vooral op een sprint met Arnaud de Lie, maar die kon zich net niet op het podium rijden. Maandag lijkt weer op het lijf van de sprinters geschreven. Na Parijs-Nice, dat zondag eindigt, wacht voor Pascal Eenkhoorn volgende week zaterdag Milaan-San Remo.

Ook Dennis van der Horst kwam afgelopen weekeinde uit de winterslaap. Hij kon zich in de GP Criquelion en de Grote Prijs Monsere niet onderscheiden. Beide koersen eindigden in een massasprint en Van der Horst was niet in een positie dat hij zich daarin kon mengen. De renner uit Hasselt eindigde als 88e en 102e.

Tim Naberman kwam niet in actie voor zijn Team DSM. Hij staat in ieder geval op de voorlopige startlijst van de Belgische semi-klassiekers Nokere en de Bredene-Koksijde Classic op 15 en 17 maart.