Afbeelding
Foto: Ain Vares

Jezus en onze keuze... (Column Cees van Beek)

Algemeen

De verkiezingsstrijd is weer achter de rug. De verkiezingsbijeenkomsten voorbij. Alle partijen probeerden de kiezers over te halen door beloftes op en langs de openbare weg. Ik las er één met het woord “Vertrouwen”, een ander met het woord “Strijd”. Of weer een ander ”Het moet anders!” Of: “Iedere dag beter”. Allemaal korte slogans om kiezers in één korte zin te verleiden hun stem aan die partij te geven. 

Er is ook een andere strijd gaande die niet stopt. De geestelijke strijd die je niet ziet, maar die er wél is. Een strijd tussen goed en kwaad. Een heilige oorlog op leven en dood om de mens en zijn ziel.

Deze strijd speelt zich ook af op jouw levensweg waarop allerlei stemmen je toeroepen. De ene stem roept om te kiezen voor vertier, entertainment en godsdienstigheid. Een andere stem schreeuwt om een drankje te komen drinken, een jointje te pakken. Weer andere stemmen lokt je naar seks, porno en games. Een nette stem nodigt je uit om series op Netflix te kijken, met onschuldige spelletjes bezig te zijn, spannende of romantische boeken te lezen! 

Er wordt je van alles beloofd om zo je kostbare levenstijd maar op te vullen. Allerlei beloftes en goedpraters klinken: “Je mag toch genieten, even ontspannen!” Of “Één keertje maar”. Of “Anderen doen het ook!” Of “En weet je…. niemand ziet het”. Of “Wat moet je anders met je leven?” 

Er klinkt gelukkig ook een andere, véél krachtiger stem. Die stem heeft het over eeuwige geluk, over die andere Weg. Over het leven in het hemels Paradijs, over de Deur Jezus Die je door moet voor redding. Deze stemmen activeren telkens het besef dat er eeuwig gelukzalig leven op je wacht, zelfs al in je tijdelijke bestaan! 

Er klinkt dat er geruild kan worden: jouw moeiten en ellende voor Gods geluk, jouw gevangenis voor Jezus’ vrijheid, jouw ziekte voor Gods genezing, jouw zonden voor de gerechtigheid van Jezus Christus, jouw boeien voor Gods vrijlating! Jouw moeilijke bestaan voor het leven in overvloed met Jezus! 

De roepstem van Gods Geest nodigt je uit om met alles naar Jezus te gaan voor rust in je ziel en vrede met God. Luister naar Gods stem en kies voor Jezus! God houdt je niet voor de gek want als Gods woord zegt dat je kunt kiezen dan spreekt Hij eeuwige en onveranderlijke woorden. Vertrouw Hem alleen en kies voor dat leven! 

Mail mij: levendenstromendwater@gmail.com. Of bel of app op 06-51046981. Of kom een ‘bakkie doen’ op de weekmarkt van Genemuiden of Staphorst.