Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Voormalig boswachter geeft een lezing in de Veldschuur over Olde Maten

Algemeen

ROUVEEN - Voormalig boswachter Arend Spijker komt vanavond in de Veldschuur vertellen over zijn betrokkenheid bij de Olde Maten en het Rouveense veld. Zijn lezing heeft de titel ‘Olde Maten, boerenland of natuurgebied?’.

“Mijn vader had als boer land in de nabijheid van de Oldematen”, geeft hij aan in een persbericht. “De liefde voor de natuur zit bij mij in de genen. Vele uren bracht ik in mijn jeugd door in dit gebied. Ik herinner mij de vele zingende veldleeuweriken en de kemphanen die elk jaar weer op de vaste baltsplekken in het boerenland kwamen nog goed.”
Spijker neemt de bezoekers mee in de tijd van zijn jonge jaren, maar ook welke wijsheden van de natuur hij graag wil meegeven aan de jonge generaties. Hij heeft op diverse plekken gewerkt. Eerst bij directie faunabeheer van het ministerie van LNV en de provincie Overijssel bij de muskusrattenbestrijding. Later werkte hij bij Staatsbosbeheer in verschillende functies en gebieden. De laatste jaren was hij gastheer/boswachter in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. “Inmiddels is Arend gepensioneerd en zet zich als gepassioneerd vrijwilliger in zijn woonplaats Ommen in voor natuurprojecten in het Vechtdal. Ook is hij actief als natuurgids, zowel in het Vechtdal en de Wieden”, schrijft de Veldschuur in een persbericht. Belangstellenden voor deze lezing kunnen zich aanmelden via veldschuur.net. De entree is 10 euro (inclusief koffie/thee en koek).

Enrico Kolk