Afbeelding
Eigen foto

‘Dichter in de tuin’ in Hasselt met Anna Enquist en Rodaan Al Galidi

Algemeen

HASSELT - De de SCAB in Hasselt houdt zaterdag 10 juni van 14.00 tot 17.00 uur een dichtersfestival naar het voorbeeld van het Tuinfeest in Deventer: er zijn optredens van dichters in diverse tuinen. Er zijn optredens van Vrouwkje Tuinman, Anna Enquist, Vincent Corjanus, Kira Wuck, Andy Fierens en Rodaan Al Galidi.

SCAB (Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek Hasselt) organiseerde al eerder open tuinen dag en een tuin- en theater dag, deze keer ligt het accent echter op de dichters. De dichters treden wel op in bijzondere binnenstad tuinen in Hasselt die op deze manier te bezichtigen zijn. In iedere tuin staat een echt dichtersplekje waar de dichters deze middag vier maal gaan optreden. Iedere tuin heeft een vaste dichter ‘in huis’. De optredens duren een kwartier, bezoekers hebben telkens een half uur om van d ene tuin naar een volgende tuin te lopen.

Het publiek trekt van tuin naar tuin en kan zo genieten van zowel de optredens als van de diverse tuinen. De tuinen die meedoen zijn herkenbaar aan stapels met boeken en ook de rode lopers liggen al uit. Een flyer met het programma ligt sinds 24 mei bij diverse winkels, horeca, bibliotheek, gemeentehuis en TIP.
Op de website van de SCAB - www.scabhasselt.nl - is het programma ook te zien.
De toegang tot de tuinen is gratis, maar een bijdrage in de kosten wordt erg op prijs gesteld, bakjes voor een vrije gift staan in de diverse tuinen.